Kawa ziarnista Pellini jest najwyższej jakości produktem, który wyróżnia się doskonałym aromatem. W zależności od konkretnego rodzaju, można wymienić produkty, w składzie których obecna jest arabica oraz robusta. Na szczególną uwagę zasługuje również stuprocentowa arabica, która na pewno przypadnie do gustu wybrednym ,,kawoszom”. Charakteryzuje się ona kremowym, intensywnym i bardzo wyrazistym smakiem. Ten napój kawowy delikatnie pobudza do działania i co ważne, pomaga on utrzymać energię na odpowiednim poziomie.
Pyszna, aromatyczna kawa, która pobudza do działania
Wyżej wymieniony produkt można przyrządzić w ekspresie automatycznym, przelewowym, kolbowym oraz kawiarce. Aromatyczna oraz intensywna w smaku kawa wypalana jest w średniej temperaturze. Ma ona barwę ciemną, a zapach napoju jest bardzo wyrazisty. Kawy ziarniste Pellini dzięki odpowiedniej zawartości kofeiny, podnoszą ciśnienie krwi. Są więc one polecane szczególnie osobom, które borykają się z niskim ciśnieniem, zmęczeniem oraz niską podażą energii przez cały dzień.
Kawa ziarnista odpowiednia dla tradycjonalistów
Kawa ziarnista Pellini stanowi doskonałą propozycję dla wielbicieli napojów kofeinowych. Tradycjonaliści, mogą przygotować ją klasycznym sposobem, bez dodatku cukru i mleka. Miłośnicy łagodniejszych smaków, mogą do naparu dodać odrobinę mleka, cukru, miodu, cynamonu, imbiru bądź kardamonu. Wysokojakościowe ziarna wyróżniają się dobrze zbalansowanym smakiem, łączą one w sobie kwaskowatość, odrobinę gorzkości oraz naturalną słodycz. W efekcie powstaje pyszny napar, który rozgrzeje każdego w chłodne, zimowe oraz jesienne wieczory. Letnią porą można natomiast pić tę kawę na zimno, będzie to doskonały sposób również na wiosenne orzeźwienie.
Wysokojakościowa kawa, która nie uznaje kompromisów
Kawa ziarnista Pellini wypalana jest przez minimum 20 minut. Jej wyrazisty, orzechowy posmak jest jej cechą charakterystyczną. Każdy, kto jest miłośnikiem naturalnej kawy bez dodatków, na pewno doceni ten ciemny napój. Z pomocą tego produktu można w filiżance zaparzyć pyszne espresso. Można również z pomocą dodatku koziego bądź krowiego mleka, zrobić wyśmienite cappuccino oraz latte macchiato niczym z renomowanej restauracji. Kawy ziarniste Pellini są gwarancją wybornego, szlachetnego smaku oraz najwyższej jakości użytych surowców. Producenci tej kawy już na etapie zbierania ziaren dbają o najwyższej jakości surowce, które następnie zostają poddane procesom wypalania. w odpowiednio wysokiej temperaturze.